Γάτος από σπίτι ζητά νέα οικογένεια

Είμαι ένας κατοικίδιος γάτος έξι μηνών. Η μαμά μου με φωνάζει «Μιάαρ», αλλά η ταυτότητα στο λαιμό μου γράφει «Μάρκος». Έχω τρεις αδερφούλες και ζω προς το παρόν σε ένα μικρό σπίτι με κήπο. Η μαμά λέει ότι ανήκουμε στην ίδια οικογένεια με άλλες μεγάλες γάτες, όπως οι τίγρεις, τα λιοντάρια και οι λεοπαρδάλεις, αλλά εγώ δεν την πολυπιστεύω.

imgd0_016Έχω καφετί φουντωτό τρίχωμα με γκρίζες ραβδώσεις στο κεφάλι, στη ράχη και στα μπροστινά μου πόδια. Τα μάτια μου είναι γκριζοπράσινα και έχω μεγάλα, μυτερά αυτιά και περιποιημένα μουστάκια.

Όταν ήμουν μωρό, τρεφόμουν με το γάλα της μαμάς μου. Τώρα προτιμώ τις γατοτροφές με κοτόπουλο και ψάρι.

Μου αρέσουν τα χάδια και οι αγκαλιές, αλλά δε θέλω να μου πειράζουν τα αυτιά και την ουρά. Όταν θυμώνω ή φοβάμαι, χώνομαι κάτω από τον καναπέ. Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι να παλεύω με τα αδέρφια μου και να κυνηγώ μια μπάλα που έχει μέσα της ένα κουδουνάκι. Όταν βρίσκω ευκαιρία, σκαρφαλώνω στα κάγκελα και τα δέντρα της αυλής. Μου αρέσουν η ήσυχη ζωή και το χουζούρεμα, αλλά δε λέω όχι στις νυχτερινές βόλτες. Το βράδυ κοιμάμαι στο καλάθι μου, αλλά τις ζεστές μέρες μού αρέσει να ξαπλώνω στις καρέκλες της βεράντας. Έχω μάθει από μικρός να είμαι καθαρός και να χρησιμοποιώ για τουαλέτα ένα κουτί με άμμο. Είμαι υγιέστατος και έχω κάνει όλα μου τα εμβόλια.

Μεγάλωσα όμως και είναι πια καιρός να αποχωριστώ τους δικούς μου. Ποιος από σας θα ήθελε για παρέα ένα χαριτωμένο γάτο με καλούς τρόπους;

fivekittems1

Ξεκλειδώνω το κείμενο

1.Ο Μάρκος συστήνει τη δική του οικογένεια. Τι γνωρίζεις γι’ αυτή;

2.Η μαμά του Μάρκου εξηγεί πως οι γάτες ανήκουν και σε μια άλλη οικογένεια. Τι εννοεί;

fivekittems1

fivekittems14.Τι αρέσει και τι δεν αρέσει στο Μάρκο;

5.Συζήτησε με το διπλανό ή τη διπλανή σου και ανακοίνωσε στην τάξη τι θα άλλαζε στην περιγραφή των συνηθειών και της συμπεριφοράς του Μάρκου, αν ήταν ένας αδέσποτος γάτος.
fivekittems1

Γράφω τίτλους

fivekittems1

Παρατηρώ και μαθαίνω

fivekittems1

fivekittems1

Γράφω σωστά

9.Να αντιγράψεις σωστά την τρίτη παράγραφο του κειμένου.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
fivekittems1

10.Θυμήσου τις λέξεις του κειμένου.

ο αδερφός, η αυλή, κατοικίδιος -α -ο, πειράζω,
θυμώνω, σκαρφαλώνω

Αύριο Ανθολόγιο 

(Visited 244 times, 1 visits today)

Σχολιάστε