Εγκατάσταση WordPress στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Εγκατάσταση WordPress στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Α.Δημιουργία βάσης δεδομένων. 

1.Δημιουργούμε βάση δεδομένων στο ΠΣΔ (www.sch.gr).

1ab-wp

2.Επιλέγουμε από το μενού (MySch).

1ab-wp

3.Από την παρακάτω εικόνα επιλέγουμε(Πίνακας ελέγχου)

33-wp

4. Στο επόμενο βήμα μας ζητάει να πληκτρολογήσουμε ξανά τον ίδιο κωδικό που έχουμε στο sch.gr.

44-wp

5.Από τον Πίνακα Ελέγχου επιλέγουμε Ρυθμίσεις βάσης δεδομένων MySQL.

55-wp

6. Πατάμε προσθήκη και δημιουργείται η βάση δεδομένων.Τέλος κάνουμε κλικ εφαρμογή για να γίνει ή αποθήκευση της νέας βάσης δεδομένων.

3-wp

Αφήνουμε τη σελίδα ανοιχτή, αφού θα χρειαστούμε τα δεδομένα από τον παραπάνω (host,username,κωδικό,και όνομα βάσης δεδομένων).

Β.Εγκατάσταση του WordPress(α)  

1.Κατεβάζουμε στον υπολογιστή μας την ελληνική έκδοση του wordpress από εδώ αποσυμπιέζουμε το αρχείο σε ένα φάκελο.

2.Ανεβάζουμε τα αρχεία που αποσυμπιέσαμε στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο. Αυτό μπορεί να γίνει με το πρόγραμμα filezilla.Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

3.Αφού εγκαταστήσουμε το filezilla συνδεόμαστε δίνοντας στο πεδίο «Κόμβος»:users.sch.gr , στο πεδίο «Όνομα χρήστη» και «Κωδικός πρόσβασης» το όνομα και τον κωδικό χρήστη που χρησιμοποιούμε στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο και πατώντας το κουμπί «Γρήγορη σύνδεση».

2016-08-13_140420

4.Στο παράθυρο αριστερά βρίσκουμε τα αρχεία του wordpress που είχαμε αποσυμπιέσει.Τα επιλέγουμε όλα και κάνουμε δεξί κλικ και «αποστολή». Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η μεταφορά των αρχείων.

997-wp

Γ.Εγκατάσταση του WordPress(β)

1.Πληκτρολογούμε τη διεύθυνση του ιστοτόπου μας (της μορφής http://users.sch.gr/όνομα χρήστη sch.gr για εμένα είναι http://users.sch.gr/gargyriou/).Αν όλα πήγαν καλά θα δούμε την παρακάτω οθόνη.Κάνουμε κλικ στο «Πάμε».

 

 

11-wp

2.Στο επόμενο βήμα θα δούμε την παρακάτω εικόνα.Δίνουμε τα στοιχεία της Βάσης δεδομένων που δημιουργήσαμε στο πρώτο βήμα.

2-wp

Τώρα θα φαίνεται κάπως έτσι αλλά με τα δικά σας στοιχεία. Πατάμε «Υποβολή».

4-wp

3.Στη συνέχεια θα δούμε την παρακάτω εικόνα, που σημαίνει πως όλα πήγαν καλά.Πατάμε «Εκτέλεση εγκατάστασης».

wp-5

4.Στην συνέχεια μας ζητείται και επιλέγουμε τίτλο για τον ιστότοπό μας, όνομα χρήστη και συνθηματικό, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ πατάμε το σχετικό κουμπί για να προχωρήσουμε.

5.Θα δούμε την παρακάτω εικόνα αλλά με το δικό σας όνομα χρήστη.

6-wp

7-wp

Ο ιστότοπος είναι έτοιμος. Πληκτρολογούμε τη σελίδα μας  http://users.sch.gr/ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ/(στο sch).Η διαχείριση γίνεται προσθέτοντας στην διεύθυνση: (π.χ. http://users.sch.gr/gargyriou/wp-admin).Από εδώ μπορούμε να δημοσιεύουμε άρθρα αλλά και να πραγματοποιήσουμε ότι αλλαγές θέλουμε(εμφάνιση).

 

 

(Visited 951 times, 1 visits today)