Θέατρο Επιδαύρου

ΘΕΑΤΡΟ
ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής. Βρίσκεται στον χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου, σε πλαγιά του Κυνόρτιου όρους.

Ιστορία

Το αρχαίο θέατρο κατασκευάστηκε μεταξύ του 340 π.Χ. και του 330 π.Χ. από τον Αργείο αρχιτέκτονα Πολύκλειτο τον Νεότεροόπως αναφέρει ο Παυσανίας. Το θέατρο χτίστηκε για διασκέδαση των ασθενών του Ασκληπιείου αλλά και ως ένα μέσο θεραπείας καθώς υπήρχε η πεποίθηση πως η παρακολούθηση θεάτρου είχε ευεργετικά αποτελέσματα για την ψυχική και σωματική υγεία των ασθενών. Το αρχαίο θέατρο είχε χωρητικότητα 15.000 θεατών. Χωρίζεται σε δύο μέρη (διαζώματα): το άνω διάζωμα των 21 σειρών καθισμάτων για τον λαό και το κάτω, από 34 σειρές καθισμάτων, για τους ιερείς και τους άρχοντες. Το θέατρο είναι κατασκευασμένο απο πορόλιθο ο οποίος απορροφά τον ήχο όπως το ανθρώπινο σώμα.

Πρόσβαση

Το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στην Αργολίδα, στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, σε απόσταση μισής ώρας με αυτοκίνητο από το Ναύπλιο και περίπου δύο ωρών από την Αθήνα.

Με ΚΤΕΛ

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που θα ταξιδεύσει με τα λεωφορεία για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου, το ΚΤΕΛ Αργολίδας δρομολογεί τις ημέρες αυτές λεωφορεία στις ακόλουθες γραμμές:

 • Αθήνα – Α. Επίδαυρο – Θέατρο Επιδαύρου: Ώρα αναχώρησης: 17:00, με τιμή εισιτηρίου με επιστροφή 19€.
 • Θέατρο – Αθήνα: 15 λεπτά μετά τη λήξη κάθε παράστασης.
 • Δ/ση θεάτρου – Αθήνα: την επόμενη ημέρα από κάθε παράσταση τα διερχόμενα λεωφορεία τα οποία εκτελούν τη συγκοινωνία Κρανίδι-Αθήνα ώρα 11:00 και τα οποία θα φθάνουν στην Δ/ση Θεάτρου μετά από διαδρομή διαρκείας 55 λεπτών.
 • Ναύπλιο – Θέατρο: ώρα αναχώρησης 19:30
 • Άργος – Θέατρο: ώρα αναχώρησης 19:00
 • Τολο – Θέατρο: ώρα αναχώρησης 19:00
 • Α. Επίδαυρο – Θέατρο: ώρα αναχώρησης 20:00
 • Από δήμους και κοινότητες του νομού Αργολίδας και της επαρχίας Τροιζηνίας έκτακτα δρομολόγια όταν παρουσιάζεται ικανοποιητική επιβατική κίνηση.

Τα δρομολόγια θα αναχωρούν από το αρχαίο θέατρο 15 λεπτά μετά τη λήξη της παράστασης. Οι τιμές των εισιτηρίων στις πιο πάνω λεωφορειακές γραμμές είναι:

 • Αθήνα – Θέατρο: με επιστροφή, 19€
 • Ναύπλιο – Θέατρο: με επιστροφή, 8€
 • ‘Αργος – Θέατρο: με επιστροφή, 8€
 • Επίδαυρο – Θέατρο: με επιστροφή, 6€
Πληροφορίες ΚΤΕΛ Αργολίδας Συγγρού 8 Ναύπλιο Τ.: +30 – 27520 27323, και 27520 27423 www.ktel-argolidas.gr

Με αυτοκίνητο

Ερχόμενοι με ιδιωτικό μέσο από Αθήνα ακολουθείτε τη σήμανση και αφήνετε την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου αμέσως μετά τη γέφυρα του Ισθμού. Εξερχόμενοι από τη δεξιά λωρίδα περνάτε κάτω από την Εθνική Οδό και στρίβετε αριστερά προς Επίδαυρο στην επαρχιακή οδό Κορίνθου-Επιδαύρου. Ακολουθώντας τη σήμανση «Προς αρχαίο θέατρο Επιδαύρου» σε μία περίπου ώρα και αφού προσπεράσετε Νέα Επίδαυρο και Παλαιά Επίδαυρο, φτάνετε στη διασταύρωση του Λυγουριού, όπου στρίβετε αριστερά προς Ασκληπιείο.Εάν έρθετε από Ναύπλιο περνάτε μέσα από το Λυγουριό και κατευθύνεστε προς τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου.

Στάθμευση

Άνετη στάθμευση για αυτοκίνητα και πούλμαν στο πάρκιγκ του θεάτρου. Τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με αναπηρίες μπορούν να φτάσουν μέχρι την πλατεία του θεάτρου και να αποβιβάσουν άτομα με αμαξίδια.

Άτομα με αναπηρίες

Ο χώρος διαθέτει ειδικά W.C. για άτομα με αναπηρίες.Η τιμή του εισιτηρίου ορίζεται στην κατώτερη τιμή (φοιτητικό).

Δεν επιτρέπονται:

 1. H είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης, παρά μόνο στο διάλειμμα, εφόσον προβλέπεται.
 2. Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών.
 3. Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο θέατρο.
 4. Τα ψηλά τακούνια
 5. Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της παράστασης.
 6. Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.
 7. Το φιλοδώρημα.
(Visited 60 times, 1 visits today)