Μεταφύτευση μέντας από τον κήπο μας

Μεταφυτέψαμε από το σχολικό μας κήπο μας το υπέροχο αυτό αρωματικό φυτό σε γλαστράκι που θα πάρουμε σπίτι μας.Στη συνέχεια αφού η μέντα μας αναπτυχθεί αρκετά θα τη μεταφυτέψουμε στην τελική της θέση, δηλαδή σε μεγαλύτερη γλάστρα ή στον κήπο του σπιτιού μας.

[metaslider id=2281]

 

Αν τύχει ποτέ να ταξιδέψετε στο Μαρόκο θα βρείτε πράσινο τσάι με μέντα να πωλείται στο ράφια και σε κάθε γωνία της πόλης.Είναι κατάλληλο για να το πιείτε μετά το φαγητό καθώς βοηθά την πέψη. Πολύ αναζωογονητικό με γεύση μέντας που μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο!

IMGA0077__1405197927_46.12.41.138

 

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΤΣΑΙ:

Ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να φτάσει τους 85 βαθμούς Κελσίου. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τσάι, τη ζάχαρη(κατά προτίμηση καστανή), τη μέντα και αφήνουμε να εκχυλιστεί για 5- 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση. Σουρώνουμε το τσάι και σερβίρουμε σε μικρά γυάλινα ποτήρια.

*Για την παρασκευή παγωμένου τσαγιού χρησιμοποιούμε πάντα τη διπλή ποσότητα τσαγιού.

 

(Visited 86 times, 1 visits today)